De Nacht valt vroeg in Mamre

De Schaaknacht van Schaakvereniging Tornado uit Druten is een jaarlijks terugkerend toernooi in de kerstvakantie. Vanwege Corona was dit de afgelopen 2 jaren helaas niet mogelijk maar afgelopen dinsdag verwelkomden bestuur en vrijwilligers van SV Tornado eindelijk weer jeugdige schakers uit verschillende delen van het land. Dit keer in ontmoetingscentrum Mamre. Deze locatie is alweer een paar jaar het thuishonk en blijkt nu dus ook een uitstekende locatie voor het houden van een schaaktoernooi.

Voorheen werd de schaaknacht ook daadwerkelijk ‘s nachts gehouden. Tegenwoordig is de start om 17.00 uur en is het rond 22.00 uur afgelopen. Het tijdstip is veranderd, de naam is gebleven. 37 schakers hadden zich ingeschreven en zetten hun beste zetten op het schaakbord om de felbegeerde trofeeën in de wacht te kunnen slepen. De meegekomen ouders en andere geïnteresseerden genoten ondertussen van de huisgemaakte snert en andere lekkernijen die werden verzorgd door de vrijwilligers van Mamre.

De sfeer was prettig en sportief. De kinderen lieten mooie partijen zien. De schakers van SV Tornado lieten zich niet onbetuigd en sleepten enkele bekers in de wacht.  Zo was er de 3e plaatst voor Tijl van Wees in poule E. In poule D wist Sem Gijsbers de 3e plaats te bemachtigen en Matthijs Leenders ging er in deze poule met de eerste plaats vandoor.

Nestor Shirokov won deze avond de Schaaknacht titel. De beker was meer dan verdiend voor Nestor met, volgens tafelleider Len Brands, mooi aanvallend spel.

“We kijken terug op een geslaagd toernooi en zijn erg blij dat het weer kon en genoten er dubbel van”. Aldus Pieter van Dijk namens SV Tornado. “Volgend jaar is er zeker weer een schaaknacht”!

Schaaknacht SV Tornado, dinsdag 27 december 2022,  Mamre Druten.

Klik verder voor eindstanden en sfeerimpressie.

Schaaknacht-27-12-2022 Eindstand