Karsten Dam (Sv De Stelling) wint 23e Schaaknacht

Woensdag 27 december werd het jaarlijkse jeugdschaaktoernooi van Tornado gehouden; de Schaaknacht. 33 Schakers waren rond half vijf aanwezig om hun kunsten op het schaakbord te tonen. Met een sterk bezette A-groep beloofde het een spannende middag/avond te worden.

Maar ook de wat minder ervaren schakers lieten in de andere groepen zien dat er ook de komende jaren nog talent genoeg aankomt in de Osbo.

Na een soms spannende, soms emotionele maar vooral gezellige avond was het uiteindelijk Karsten Dam die, met slecht een kwart-weerstandspunt de titel wist weg te kapen voor de neus van Jesse Frederiks. Beide spelers wonnen drie partijen en speelden twee keer remise. Op de derde plaats eindigde Teun Cloosterman, ook dankzij SB-punten.

In de B-groep was David Formanoy een klasse apart. Hij behield een punt voorsprong op Max Cloosterman en twee punten op nummer 3 Siem Westerhof. Tornado-schaker Sami Aslan miste duidelijk de vorm en kon geen potten breken.

Groep C werd gewonnen door Yarik Shirokov met 4,5 uit 5; een prachtige score! Lars Boswinkel en Bas Vreuls werden 2e en 3e, waarbij Lars dankzij de winst op Bas de tweede plek opeiste.

In groep D was Tornado-debutant Luc Tieleman de man in vorm. Hij wist alle zeven zijn partijen te winnen en mag het volgende keer ongetwijfeld een groep (of twee) hoger proberen. Pars Aslan pakte in deze groep de 2e plek en Boet Fennis werd derde. De andere Drutense schakers, Elise Aslan en Borna Ebrahimmalek eindigde met 3 uit 7 op plek 5.

In de onderste groep, E, moest Melle Frenken slechts één remise toestaan. Met 6,5 uit 7 was hij afgetekend de winnaar. Niels Jamie Brouns mocht de beker voor de tweede plaats in ontvangst nemen en Stefan Engelen pakte in zijn eerste toernooi gelijk de derde plek. Hieronder staan alle eindstanden.

 

Groep A
Rang Naam Score
1 Karsten Dam 4 0,25 verschil in Sonneberg
2 Jesse Frederiks 4 0,25 verschil in Sonneberg
3 Teun Cloosterman 2,5 1 verschil in Sonneberg
3 Nestor Shirokov 2,5 1 verschil in Sonneberg
5 Charles Peelen 2
6 Bram Feenstra 0
Groep B
Rang Naam Score
1 David Formanoy 4,5
2 Max Cloosterman 3,5
3 Siem Westerhof 2,5
4 Sami Aslan 2
5 Jake Figueiredo van Herpen 1,5
6 Florian van Amerongen 1
Groep C
Rang Naam Score
1 Shirokov, Yarik 4,5
2 Lars Boswinkel 3 onderling resultaat
3 Bas Vreuls 3 onderling resultaat
4 Mohammad Kharita 2,5
5 Job van Oosten 2
6 Nathan Looijen 0
Groep D
Rang Naam Score
1 Luc Tieleman 7
2 Pars Aslan 5,5
3 Boet Fennis 4
4 Senn Frederiks 3,5
5 Borna Ebrahimmalek 3
5 Elise Aslan 3
7 Guus Feenstra 2
8 Sara Looijen 0
Groep E
Rang Naam Score
1 Melle Frenken 6,5
2 Brouns, Niels Jamie 5 onderling resultaat
3 Stefan Engelen 5 onderling resultaat
4 Aidan Paltoe 4
5 Naomi Looijen 3
5 Bardis Ebrahimmalek 3
7 Shirokova, Eva 1,5
8 Phum Sengers (ziek) 0